אם אתם סטודנטים לתואר ראשון בארץ, וכבר חולמים על ההרפתקה הבאה שלכם מעבר לים, יש לנו בשורות משמחות – אתם יכולים להתכונן לקראת הקבלה לתואר השני בחו"ל כבר מעכשיו.
בואו נדבר על הפער
כולנו ראינו את הסרטים האמריקאיים האלו שבהם בני נוער בתיכון כבר מתנדבים כדי להוסיף עוד שורה לקורות החיים, בתקווה שזה יקדם אותם לקבלה לקולג' נחשק. האם זה אכן מייצג את המציאות? ובכן, אנחנו מצטערים לבשר לכם, חברים, מדובר במגמה אמיתית. בארצות הברית מכינים את הנערות והנערים לאוניברסיטה כבר בגיל מאוד צעיר. בישראל התרחיש הטיפוסי הוא שאחרי התיכון התגייסתם לצבא לשנתיים-שלוש או אפילו יותר, ואחר כך טיפסתם על הרים בדרום אמריקה עוד שנה. אם נהיה עדינים, עבר קצת זמן מאז שסיימתם תיכון ועד שהתחלתם ללמוד במכללה או באוניברסיטה.
אבל אל חשש
אמנם בארצות הברית שמים דגש מאוד גדול על ההכנה לאקדמיה, ובארץ הדגש הוא על התפתחות אישית מחוץ לתחום הקריירה, אבל עדיין יש לכם סיכויים טובים להתקבל לאן שתכוונו. דווקא בזכות הייחודיות שלנו כישראלים בנוף הבינלאומי, סיפור החיים המקומי שלנו מבליט אותנו יותר ממועמדים אחרים. המטרה שלכם היא שמי שקורא את ההגשה שלכם יזכור אתכם (והם קוראים המון הגשות).
החיים בישראל מזמנים חוויות שעבורנו הן חלק מובן מאליו מהמציאות, אך הן ייחודיות לצופה מן החוץ. סיפור החיים שלנו כולל את האתגרים המקומיים במזרח התיכון (כן, גם המציאות הביטחונית הלא פשוטה והיחסים בין אוכלוסיות שונות), הניסיון שרבים מאיתנו צוברים וצוברות בשנים של שירות צבאי או לאומי, או כל חוויה אחרת בפסיפס שלנו.
אז מה כדאי לעשות עכשיו, כשאני עדיין בתואר ראשון?
מצאו לכם מנטור
אם קראתם קצת על מכתבי המלצה, אתם בטח יודעים שכל המלגות (וכך גם מרבית התארים) יבקשו מכם מספר של מכתבי המלצה אקדמיים ומקצועיים. אם תכינו את הקרקע עכשיו, המרצה לא יהיה מופתע לקבל מכם מייל בעוד שנה עם בקשה למכתב כזה. זכרו: מרצה שמכירה ויודעת מי אתם, תוכל להמליץ עליכם בצורה נאמנה וטובה יותר.
אבל איך להתחבר למרצה?
לכו לשעות קבלה של המרצה שהתחברתם אליו – כן, גם אם אין לכם מה לשאול. לכו לדבר איתו על נושא השיעור, על חומר ההמשך, על המחקר שלו. בדרך כלל שעות קבלה הן זמנים מתים בהם המרצים פשוט יושבים בחדר שלהם ומחכים שתגיעו. חבל לא לנצל את ההזדמנות הזאת.
שאלו את המרצה אם היא מחפשת עוזרת מחקר. או אולי מתרגלת לשנה הבאה. אם תזכו לעבוד עם מרצה שאתם מעריכים ומתעניינים בעשייה שלה, לא תהיו עוד שם ברשימת הנוכחות.
ציונים, ציונים, ציונים
כן, חברים וחברות. ציונים הם חלק מהותי מסיכויי הקבלה שלכם לתואר שני בחו"ל. שימו לב, לא משנה מה אתם לומדים (רצוי כמובן ליהנות מהלימודים), וגם לא משנה איפה אתם לומדים, אבל הציונים שלכם חשובים בהחלט.
מלגות לתואר שני ניתנות לסטודנטים מצטיינים מכל העולם, והממוצע שלכם בתואר הראשון בהחלט יכול להשפיע. זה לא אומר שתוכלו להתקבל למוסדות בחו"ל רק עם ממוצע 95+, אבל זה כן אומר שכדאי להשקיע בתקופת המבחנים הבאה!
חשבו גם מעבר ללימודים
ההגשה למלגות היא הגשה הוליסטית. לא מחפשים רק את היכולות האקדמיות שלך, אלא את הסיפור שלך כאדם. בארצות הברית שמים דגש חזק על בניית הרזומה כבר בתיכון, והסטודנטים בתואר ראשון נוהגים לעשות התמחויות בחופשים כדי לצבור ניסיון.
אתם יכולים גם בארץ! לא צריך לנסוע לאפריקה להתנדב עם יתומים, מספיק למצוא התנדבות שמעניינת אתכם ואתם יכולים להתמיד בה במקביל ללימודים.
חשוב לזכור שמקומות העבודה, הפרויקטים הצדדיים (מעורבות באגודה או מועדון סטודנטים, התנדבויות וכו') ואפילו המלגות שלכם בתואר ראשון – כל אלו יכולים להביא ערך רב בהגשה למלגה. הרבה מהמלגות באתר שלנו הן מלגות מנהיגות, וזה נפלא עבורכם, כי מדובר במושג רחב במיוחד. מנהיגות יכולה להיות – בהקשר הזה – התמדה בנושא שמאוד מעניין ואכפת לך ממנו.
רוצים לשמוע עוד טיפים על הגשה מוצלחת למלגות? מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלנו.
Comments