מזל טוב! בחרתם מלגות ומסלול לימודים שיכול להתאים לכם, ועכשיו אתם מתחילים לאסוף את כל המסמכים הדרושים להגשה. לכולכם כבר יש קורות חיים בעברית, וייתכן שגם באנגלית, ואתם תוהים אם זה מספיק. גם בקורות החיים, כמו במכתבי ההמלצה, כדאי לערוך התאמות כדי להגדיל את הסיכויים לקבל את המלגה.
קורות החיים הן הזדמנות לחשוב על הסיפור שלכם
לפני שאתם מתחילים בכתיבה, זכרו את שלושת החלקים המרכזיים שמרכיבים קורות חיים סטנדרטיים: ניסיון אקדמי, ניסיון מקצועי וניסיון התנדבותי/חוץ-לימודי (extracurricular). נסו לחשוב איך שלושת החלקים הללו מרכיבים את מי שאתם, את הסיפור שלכם ואת מה שאתם מביאים למלגה ולמוסד הלימודים.
כישראלים, אנחנו לעתים תופסים כמובן מאליו דברים שבמקומות אחרים יודעים להדגיש ולמנף - תחשבו על ההישגים השונים שלכם בלימודים (עבודת סמינר שאתם גאים בה במיוחד? הצטיינות דיקן?), על התנדבויות (גם דרך מלגות התנדבות), על ניסיון פיקודי/ניהולי בעבודות שונות. אל תתביישו להדגיש את הצדדים החיוביים ברקע שלכם, ותזכרו שמה שלכם נראה מובן מאליו אולי לא מובן מאליו לקורא זר במדינה אחרת.
איך לסדר את קורות החיים
זכרו שאתם מגישים קורות חיים למלגה ללימודים לתואר שני ולא לעבודה, ולכן הדגישו ראשית איפה למדתם, שם התוכנית והאוניברסיטה. אם יש בידיכם תארים שניים נוספים, כתבו גם אותם. לאחר מכן, כתבו את הניסיון התעסוקתי שלכם, בדגש רלוונטי למלגה.
לאחר מכן כתבו על השירות הצבאי/לאומי במידה ועברתם אחד, התנדבויות במידה והיו לכם ושפות נוספות שאתם דוברים.
מה חשוב לזכור בכתיבת קורות החיים למלגה?
קודם כל, תדבקו באמת
נכון, זה נשמע טריוויאלי ואפילו טיפשי, אך לפעמים מתוך רצון להרשים אנחנו מעגלים את הפינות. זכרו שנותני המלגה בודקים את העבר שלכם והם לא יתייחסו בסלחנות לשקרים לגבי ההישגים או סיפור החיים שלכם. אם לא הגעתם ממצב סוציו אקונומי נמוך, איך צורך לכתוב זאת. אם לא קיבלתם הצטיינות בסיום התואר, אל תכתבו שכן.
תבררו בהנחיות של המוסד/מלגה הרלוונטיים אם יש דגשים מיוחדים
הקפידו לקרוא בהנחיות ההגשה מהן הציפיות של המוסד הרלוונטי מקורות החיים שלכם - אולי יש להם דגשים ייחודיים? אולי רוצים לדעת יותר על הקורסים שלקחתם בתואר, או שדווקא הניסיון ההתנדבותי שלכם הוא העיקר עבורם? בנוסף, לכל מלגה יש דרישות שונות לגבי אורך הרזומה, אך רובן ידרשו בין עמוד לשניים. הקפידו להתאים עצמכם לציפיות של המלגה הרלוונטית ולהיצמד להנחיות שלה.
שמרו על קו עיצובי פשוט
קודם כל, במידה ויש לכם תמונה בקורות החיים, מומלץ בחום לוותר עליה, שכן הדבר לרוב לא מקובל בהקשרים כאלו. בנוסף, ידוע לנו כי פעמים רבות קורות החיים המקצועיות כוללים עיצוב מושקע וצבעוני, אולם לצרכים אקדמיים המלצות רבות הן לשמור על קו עיצובי אחיד ונקי ככל האפשר, בגוונים של שחור ולבן.
אל תוותרו על השירות הצבאי/לאומי שלכם
נכון, זה אולי יכול להיות נושא נפיץ בעולם, אך זהו חלק משמעותי מהשנים המעצבות שלכם והוא רלוונטי בתור ניסיון תעסוקתי. אם הייתם מפקדים, קצינים או בתפקידים הדרכתיים, הדגישו זאת. ברוב המלגות מעוניינים באנשים בעלי יכולת הנהגה, והצבא או שירות לאומי הם דרך מצוינת להדגיש את הניסיון והיכולת שלכם. זכרו שמדובר בשנתיים או שלוש שבהם התמקצעתם בתחום מסוים, ולפעמים מדובר ביתרון משמעותי על פני מועמדים אחרים.
הקפידו על השפה
בקורות החיים מומלץ לשמור על שפה אחידה וכמותית, והכלל הזה נכון גם כאן. נסו להיות כמותיים ככל האפשר – אם פיקדתם על אנשים, כתבו בכמה אנשים מדובר. אם סיימתם את התואר בהצטיינות, כתבו את הממוצע. אם ניהלתם תקציב, כתבו את היקף התקציב. המידע הכמותי יאפשר לנותני המלגה מבט רחב על היכולות והניסיון שלכם.
לא רק השפה הכמותית חשובה. גם אם שפת האם שלכם היא אנגלית (ובייחוד אם היא לא), בקשו מחבר או ממתרגם מוסמך לעבור על הטקסט ולאתר שגיאות כתיב והגהה. זאת עצה חשובה ורלוונטית גם לשאר המסמכים שעליכם להגיש למלגה. מסמך ללא שגיאות כתיב מעיד על רצינות של כותבו.
תרגישו חופשי להתייעץ עם הקהילה שלנו
יש לכם סוגיה ספציפית שאתם רוצים להתייעץ עליה עם סטודנטים, בוגרי מלגות ומתעניינים אחרים? תרגישו חופשי לשאול בקהילת סקולרז ישראל בפייסבוק ולהמשיך את השיחה שם. בהצלחה!
Comentários